Kako kreirati originalne pozivnice i čestitke?

Dragi roditelji, željeli biste pružiti svojim mališanima jednu posebnu uspomenu na rođendan? Odlično! Ovdje ćete saznati kako je to moguće ostvariti kroz kućnu radionicu pozivnica i čestitki.

Danas je poprilično lagano kupiti gotove pozivnice, a neke od njih je moguće izraditi i online. Ipak, ništa od toga ne može zamijeniti onaj poseban osjećaj koji nas obuzme kada nešto sami napravimo ili kreiramo. Zato, škarice u ruke i krenimo na posao!

Najprije, oboružajte se dobrom voljom i pustite da Vaša kreativa preuzme kontrolu. Imajte na umu da je sve moguće napraviti uz malo uloženog truda i vještih ručica. Ako ne znate od kuda započeti, neka Vam u radu i kao orijentir pomogne vesela dječja mašta i njihove vlastite želje.

Kao dobra priprema može pomoći maleni brainstorming ili oluja mozgova gdje ćete zajedno s djetetom razviti neki početni koncept, saznati koliko uopće pozivnica treba napraviti, da li će one biti iste ili personalizirane i slično. Razmišljajte o tome koje crtane likove ili igre djeca vole, da li će rođendanski party biti tematske prirode i koristite što više boja i šarenila.
Naravno, internet Vam, isto tako, može poslužiti kao pomoć pri kreaciji novih ideja. Pomoću YouTube-a možete gledati korak po korak nastanak određenog tipa pozivnice ili čestitke, čak se upustiti i u neke izazovnije izrade.

S druge strane, ako planirate organizaciju tematskog rođendana, Valerija Rodek , diplomirani pedagog, ima par zgodnih primjera kako možete uskladiti pozivnice s konceptom proslave:

Pidžama party

Na malo čvršći papir nalijepite kvadrat prugaste, karirane ili cvjetne tkanine od koje se tradicionalno izrađuje odjeća za spavanje ili isprintanu fotografiju slavljenika u njegovoj omiljenoj pidžami.

Balon party

Nabavite raznobojne balone pa ih napuhane zajedno s kartonskim pozivnicama privežite na drvene štapove i uručite mališanima.

Gusarsky party

Kao prigodne pozivnice za gusarski party mogu poslužiti brodići od papira s posebnim tekstom. Pozivnice možete, isto tako, smotati, staviti u staklene boce, začepiti čepom od pluta i ostaviti na pragu uzvanika.

Morska tematika

Ako je rođendan morske tematike, slavljenik neka na malo čvršći papir naslika ribice, pozivnicu zatim prekrije prozirnom plastičnom folijom plave boje u istoj veličini, a na krajevima fiksira ljepljivom trakom ili ljepilom.

Bombon pozivnice

Mališane će razveseliti i pozivnica u obliku velikih bombona. U tu svrhu tekst poziva napišite na mekane, lako savitljive papire u veselim bojama, narezane na pravokutnike veličine lista male bilježnice. Na sredinu papira stavite neke okrugle slatkiše ili gumene loptice veličine onih za ping-pong, koje potom zamotajte poput bombona i proslijedite uzvanicima.

Pozivnice-bojalice

Zanimljive su i pozivnice-bojalice, a za njih najprije crnim flomasterom nacrtajte rođendansku tortu sa što više detalja. Potom crtež umnožite fotokopirnim aparatom na čvršći karton, a pozivnice pošaljite zajedno s malom kutijom drvenih bojica, kako bi uzvanik mogao uživati ne samo u pozivu, nego i u bojenju rođendanske torte

Obične pozivnice

Obične pozivnice možete učiniti posebnima i tako da u kuvertu dodate neku sitnicu, primjerice gumicu za kosu ili ukosnicu, broš, bedž, balon, školjkicu, privjesak ili nešto slično. K tome, pozivnicu možete utaknuti i u kutiju čokolade ili dodati vrećici bombona.

Bitno je samo da unaprijed pripremite potreban pribor i u tom pogledu se nemojte ograničavati. Kao što ste vidjeli, prilikom izrade pozivnica i čestitki sve može biti od pomoći, od bojica, kolaža, flomastera do kartona, perlica, ukrasnog papira i vrpci.

Najteže je započeti, ali čim krenete s radom primijetit ćete kako nove ideje dolaze same od sebe. Nema jedinstvenog recepta ili uputa kojih se trebate držati. Ono što je najljepše je da stvarate jedno posebno druženje s djetetom, a kroz jedan jednostavan i zabavan način razvijate njegovu kreativnost.

Mašta radi svašta, a to će dokazati i Vaše gotove pozivnice. Stoga, nađite malo slobodnog vremena, krenite u ovu kreativnu pustolovinu s djetetom i izmamite svima osmjehe na licu! U slučaju da ipak nemate vremena, nema problema, slobodno nam se obratite i mi ćemo izraditi Vaše posebne pozivnice i čestitke!

Volje biste znati više o proslavama dječjih rođendana i našim paketima?

Pogledajte i proučite sve naše pakete dječjih rođendana i pronađite najbolji za svoje dijete i njegove prijatelje.

Želite znati više o rezervaciji termin, igraonici ili našim uslugama? Pošaljite nam pitanja i vrlo rado ćemo odgovoriti na njih.


  • Molimo označite fotoaparat
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.