Mali kreativci oslikavaju tanjure

Bilo da tražite novu zabavnu aktivnost za proslavu dječjeg rođendana, za običan dan kod kuće ili planirate organizirati kreativnu radionicu za djecu oslikavanje posuđa, u ovom slučaju tanjura, može biti dobra ideja. Djeca će naučiti nešto novo, družiti se i pritom razvijati vlastitu kreativnost.

Brojne su koristi koje vaše dijete može imati od ovakve aktivnosti. Osim stimuliranja kreativnosti, razvijat će i motorne vještine, a sama izrada pružit će mu zadovoljstvo te po završetku donijeti osjećaj postignuća. Ovo je i dobar način da ga nečim okupirate na nekoliko sati kada vidite da vam ne da mira ili mu je samom dosadno.

Nema ograničenja kada je riječ o vrsti posuđa, materijalima, bojama i tehnikama koje se mogu koristiti u oslikavanju. Možete odabrati keramičku, porculansku ili glinenu posudu (tanjur, zdjelu, vazu, pločice itd.).

Ono što će slikati ovisi isključivo o dječjoj mašti, a ako im ništa ne pada napamet možete im predložiti da naslikaju: cvijet, geometrijske oblike, riječi pjesme ili nešto što oni žele poručiti.

Želite li im pomoći možete prethodno napraviti i odrezati šablone raznih oblika koje će kasnije oni prisloniti na površinu, bojati i pritom ukloniti. Tako će dobiti nešto uredniji dizajn. Nekad je dobro jednostavno dopustiti im da samo umoče prste u boju i prate smjer kojim ih prsti nose (unutar tanjura naravno).

Predstavljamo vam način na koji smo mi oslikavali jednobojni keramički tanjur. Pokušate li nešto slično sa vašom djecom trebat će vam:

  • olovka u boji (za skicu ili šablonu)
  • boje za keramiku ili akrilne boje (dostupne u hobby dućanima)
  • liner ili vodootporni flomaster za rubove

Prvo dobro očistite površinu predmeta koji oslikavate i dobro ga osušite. Skicirajte na papiru oblik koji želite slikati ili napravite šablonu. Linerom ili vodootpornim flomasterom napravite konture vaše slike na tanjuru. Umočite kist ili spužvu u boju i slikajte sa bojama unutar kontura. Odaberite boje koje ne zahtjevaju naknadno pečenje da bi se fiksirale jer to olakšava čitav proces izrade.

Uključite vaše dijete u oslikavanje tanjura i sigurni smo da će ga ponosno pokazivati svim ukućanima ili prijateljima na proslavi, a i vi ćete biti ponosni na njegovu kreaciju. Jednom kad su vaši mali kreativci isprobali ovakvu aktivnost vjerujemo da će je sve češće željeti ponavljati u istom ili sličnom obliku jer ih zabavlja, a vide i plod svog rada sa kojim se mogu kasnije i pohvaliti.

Neka dječja kreativnost divlja! 🙂

Svidjela vam se ideja, ali nemate vremena otići u nabavu materijala? U vlastitoj kući nemate dovoljno mjesta za ugostiti više djece odjednom, a planirate dječju proslavu? Želite sve ovo prepustiti nekom drugom?

Novost u ponudi dječje igraonice Zemlja čuda su upravo ovakvi kreativni sadržaji. U namjeri da uz samu rođendansku proslavu omogućimo dodatni sadržaj, otvorili smo kreativni kutak. U sat vremena koji prethode samoj proslavi probudit ćemo umjetnika u Vašem djetetu. Sadržaj i izradu prilagođavamo dobi i želji djeteta.

U sigurnom okružju i uz stručnu organizaciju djeci će svaka minuta biti ispunjena zabavnom, organiziranom i kreativnom igrom.

Volje biste znati više o proslavama dječjih rođendana i našim paketima?

Pogledajte i proučite sve naše pakete dječjih rođendana i pronađite najbolji za svoje dijete i njegove prijatelje.

Paketi dječjih rođendana

Želite znati više o rezervaciji termin, igraonici ili našim uslugama? Pošaljite nam pitanja i vrlo rado ćemo odgovoriti na njih.


  • Molimo označite srce
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.