Što kupiti djetetu za rođendan?


Pozvani ste na dječji rođendan i odabir idealnog poklona vam stvara probleme? Ne znate što kupiti niti gdje ? Vjerojatno je odgovor da, jer nije lako odabrati dobar poklon i pritom ne potrošiti previše novca. Neki će sigurno pitati roditelje što djetetu treba i tražiti pomoć za kupnju.

Ali, ono što roditelj smatra da djetetu treba često se razlikuje od onoga što dijete želi. Rođendan je poseban dan, pa zašto i rođendanski poklon nebi bio poseban? Naravno, poseban ne mora značiti nužno i skup, iako su cijene dječjim igračaka često prilično visoke.

Pitajte roditelje djeteta kome idete na rođendan čime se igra, što ga veseli, zanima i kakve igre za djecu voli. Ili upitajte dijete, ako imate priliku, što želi za rođendan, pa makar to bila igračka koja se vama čini nepotrebna i čudna, koja pravi buku ili nered. Ako se dijete tome veseli – odabrali ste dobar rođendanski poklon.

Odjeća je za većinu roditelja koristan i dobar poklon, ali dijete tako ne razmišlja i teško da će se stvarno razveseliti nakon što odmota poklon i ugleda trenirku. Sjetite se kada ste vi bili mali i osjećaja kad primite poklon i pod prstima osjetite nešto mekano i već predpostavljate da unutra nije nešto privlačno. I nakon što otvorite poklon sumnje su se ostvarile. Ne želite valjda riskirati i takav osjećaj prirediti malom slavljeniku. Osim ako znate da slavljenica obožava Hello Kitty majce zanemarite posljednjih nekoliko rečenica i kupite Hello Kitty odjeću. Ako se ipak odlučite kupiti dječju odjeću, obaveno sačuvajte račun da roditelji mogu zamijeniti za nešto drugo ako ste pogriješili u odabiru veličine.

Nemojte kupiti rođendanski poklon za koji vi smatrate da bi dijete moglo zanimati i da bi mu bio koristan . Što ako kupite sedmogodišnjaku knjigu a on ne voli čitati knjige nego obožava sport? Vi ćete baciti novac, možda će poklon biti bačen i postat ćete „teta koja kupuje glupe poklone.“ Pitajte slavljenika ili slavljenicu koji mu/joj je omiljeni lik iz crtića, što voli raditi, čime se najviše igra i u skladu s time birajte poklon. Planirajte kupnju poklona barem mjesec dana unaprijed kako ne biste morali panično i na brzinu kupiti bilo što samo da ne dođete praznih ruku.

Ako kupujete poklon malom djetetu, do 2 godine, u tom je slučaju ponekad pametno pitati roditelja što djetetu treba i onda kupiti robicu, pelene, igračke za kupanje ili nešto slično.

Ideje za rođendanske poklone:

  • Školski pribor
  • Pribor za crtanje ili sličan pribor kojim se potiče dječja kreativnost
  • CD-i sa bajkama i pričama
  • DVD-i sa crtićima
  • Zabavno-edukativne igre
  • Društvene igre
  • Razne dječje igračke-ovisno što djete voli

Ako još uvijek nemate ideju što kupiti djetetu za rođendan, javite nam se i rado ćemo Vam pomoći u odabiru poklona i organizaciji rođendana u Zemlji čuda.

Volje biste znati više o proslavama dječjih rođendana i našim paketima?

Pogledajte i proučite sve naše pakete dječjih rođendana i pronađite najbolji za svoje dijete i njegove prijatelje.

Paketi dječjih rođendana

Želite znati više o rezervaciji termin, igraonici ili našim uslugama? Pošaljite nam pitanja i vrlo rado ćemo odgovoriti na njih.


  • Molimo označite srce
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.